ego, bez względu na poziom umiejętności gotowania.
Obejmuje ona różnorodne dania z całego świata, takie jak indyjska dal makhni czy etiopski gulasz z soczewicy.
Zawiera również kilka bardziej egzotycznych potraw, takich jak jamajskie jerk tofu i brazylijska czarna fasola z ryżem.
Ten ebook jest dla wszystkich, którzy chcą zdrowo się odżywiać i mieć pyszne posiłki. Zawiera różnorodne przepisy wegańskie, takie jak wegańskie substytuty mięsa i łatwe wegańskie gotowanie.
Pierwszy rozdział książki obejmuje podstawy weganizmu. Wyjaśnia, czym jest weganizm, jak rozpocząć dietę roślinną i jak ją utrzymać. Drugi rozdział dotyczy korzyści z diety roślinnej. Wyjaśnia, dlaczego powinieneś przejść na weganizm, jak może to poprawić twoje zdrowie i jak może pomóc ci schudnąć. Rozdział trzeci zawiera przepisy na każdą okazję: śniadania, obiady, kolacje, desery, przekąski i napoje. W tym rozdziale znajdziesz ponad 60 przepisów!
Wielu Polaków gdy tylko usłyszy słowa
Wielu Polaków, gdy tylko usłyszy słowa "kuchnia wegańska", odruchowo zaczyna robić zniesmaczoną minę. Niesłusznie, bo jest wiele pysznych dań wegańskich i wegetariańskich, a na widok większości dostępnych przysmaków nie jednemu cieknie ślinka.
Może zraziliście się do tego typu potraw po zakupie sklepowych wegańskich kotlecików. Nic nie szkodzi, ze sklepowymi artykułami bywa różnie. Możecie spróbować domowych wytworów. Dobre przepisy wegetariańskie można w dzisiejszych czasach bezproblemowo znaleźć w internecie. Przepisy wegańskie są może mniej popularne, ale równie warte wypróbowania.